Cand am fost la Barcelona…

by

This post is also available in: English (Engleză)

 

Ştii de când voiam să ajung la Barcelona ?
De când am plecat ultima dată de acolo 🙂
Şi deşi îmi plac multe locuri, oraşul asta are un vibe special.
Să fie oare din cauză că sunt o gurmandă fără măsură şi o ţin tot într-o orgie culinară câte zile sunt pe pământ spaniol?
Hmmm, să încerc să dreg busuiocul şi să vin şi cu alte argumente, menite să-mi spele imaginea. 🙂
Deşi aş spăla-o cu drag într-o carafă cu sangria. #numazic 🙂
Hai să-ţi spun ce mi se mai pare mie remarcabil la oraşul asta:

  • Plajele din Barceloneta sunt artificiale. Oraşul nu a avut nicio plajă până în 1992, când a intrat în renovarea generală pentru Jocurile Olimpice. Acum sunt mai multe plaje ce se întind pe o rază de 4-5 km, zona fiind populată de terase, baruri, restaurante şi foarte animată mai ales în Iulie şi August.
  • Construcţia catedralei Sagrada Familia a durat mai mult decât cea a piramidelor. Piramidele din Egipt s-au construit în 20 de ani cu unelte vechi, în timp ce Sagrada este încă în construcţie deşi au trecut 200 ani şi s-a folosit tehnologie modernă.
  • Deşi Barcelona are multe muzee, n-o să-ţi vină să crezi, dar FC Barcelona este cel mai vizitat muzeu din oraş şi al 3-lea cel mai vizitat muzeu din Spania.
  • Las Ramblas nu este o stradă. Sunt 5 străzi care se intersectează şi care formează vechiul Gothic Quarter. Este cartierul care nu doarme niciodată, plin de magazine, terase, restaurante cu specific spaniol, cluburi, meeting points şi este „bătut” zilnic de peste 150.000 oameni.
  • Cartierul Eixample arată ca o grilă. Mai mult, toate clădirile sunt tăiate la colţuri, pentru că a fost gândit iniţial să fie traversat de tramvaie cu aburi, care au o rază de cotitură mare.
  • Una dintre capodoperele lui Gaudi, Casa Mila a fost denumită „La Pedrera” sau „Casa vie” pentru că arhitectura şi înfăţişarea o fac să arate ca un organism viu.
  • Barcelona are 12 staţii de metrou abandonate, care, după ce s-a dus vorba că ar fi bântuite, au început să fie vizitate organizat în cadrul unui Scary Tour. Bu-hu-hu dacă eşti curajos! 🙂

Ce nu am reuşit să fac în Barcelona este wake pe cablu la WasaWake. Iei trenul de la Placa Catalunya până la Malgrat şi te lasă chiar lângă plajă. Are şi un bar drăguţ. E de stat toată ziua acolo! Next pe agenda mea!

 

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613