Cand obosesti sa ti se spuna cum trebuie sa arati si ce trebuie sa mananci, citeste „The Naughty Diet”

by

This post is also available in: English (Engleză)

 

Detest regulile, sunt gurmandă şi incapabilă să ţin vreo dietă vreodată în viaţa mea.
Practic, The Naughty Diet cred că a fost scrisă pentu mine. 🙂
Prea mult stress în jurul dietelor, alimentelor, corpurilor, complexelor de tot felul.
Prea multă vină pentru mici plăceri culinare.
Zic să screw guilt and pass the wine! 🙂
În cartea asta, nişte medici şi nişte nutritionişti, care sunt în primul rând oameni, şi-au propus să te ajute să priveşti viaţa şi mâncarea diferit, să îmbraţişezi fără efort principiile de viaţă sănătoasă.

 
Să mă explic: 🙂
Este bine cunoscut faptul că dacă nu te odihneşti suficient sau somnul tău nu este unul de calitate, tendinţa de îngrăşare este mai mare.
Tryptophan-ul, un aminoacid esenţial pe care corpul uman nu-l poate produce singur, este cel responsabil de nivelul crescut sau scăzut de serotonină. Îl poţi lua din alimentaţie sau suplimente alimentare. Lipsa lui din organism poate fi uşor depistată, dacă observi simptome ca: insomnie, creştere în greutate, poftă de carbohidraţi sau de dulce, anxietate, irascibilitate etc.
Un aport corect de tryptophan ajută la reglarea apetitului, reduce stresul şi anxietatea, face ca somnul să fie mai lung şi mai odihnitor şi îţi echilibrează stările emoţionale.

 
Un adult are nevoie în medie de 7-8h de somn/ noapte.
Dacă pui lacăt la frigider la o oră rezonabilă şi te culci, câştigi ore de somn de calitate şi pierzi în greutate mai uşor.
Afirmaţia se justifică printr-un studiu făcut de aceşti nutriţionişti, care au făcut următorul test: un grup de oameni care au avut voie să ciugulească pe tot parcursul zilei şi nopţii doar alimente sănătoase şi low fat şi un alt grup care a avut acces la mâncare doar 8h/zi, dar au avut voie să consume orice şi-au dorit.
Rezultatul a fost că primii s-au îngrăşat, ceilalţi au slăbit, deşi au consumat acelaşi număr de calorii.

 
Tot nutriţioniştii au descoperit că oamenii care au consumat un shake de proteine seara, au avut o rată de repaus metabolică mai mare în dimineaţa următoare decât atunci când nu consumau nimic.
Comparativ cu carbohidraţii sau grăsimile, proteina are o calitate termogenică, care ajută la pierderea în greutate.
Mirosuri şi arome. De la anumite mirosuri îţi lasă gura apă, iar altele pot suprima de fapt apetitul. (menta, banana, mărul verde, vanilia).
Poţi să arzi o lumânare mentolată până adormi sau să pui câteva picături de ulei mentolat pe pernă.
Temperatura. Mai răcoare e mai bine. Ai şanse să arzi grăsimea stocată pe abdomen în timp ce faci nani.
Să ai somn lin!

 

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613