Cum să îţi faci bagajul pentru vacanţa de vară

by

 

Dacă ai reușit să faci rost de timp și bani pentru un concediu pe care vrei să îl petreci la mare, hai să te ajut să îți faci bagajele astfel încât să nu uiți niciun lucru de care ai nevoie, pentru ca apoi sa fie nevoie să îl cumperi din stațiune.

În primul rând, când mă gândesc la o excursie la mare, încep cu numărul de zile pe care o să le petrec acolo, măcar aproximativ, pentru că așa stabilesc câte haine iau cu mine.

Treaba asta cu bagajul pentru vacanţa de vară mie mi-a dat mereu bătăi de cap.

Înaintea fiecărei vacanţe îmi promiteam că nu voi mai lua cu mine jumătate de dressing. Mai ales că hainele subţiri de vară nu sunt voluminoase şi teoretic aş putea să am suficiente piese pentru câteva outfit-uri fără să ocup mult loc. 🙂
După ce m-am întors din câteva vacanţe cu jumătate de troller plin cu haine nepurtate, mi-am băgat minţile în cap. 🙂
Uite cum:

 • După ce întind pe pat tot ce îmi dictează imaginaţia, le împart în două. Şi scap de jumătate din tot ce e acolo. Drastic la prima vedere. Apoi realizez că unele item-uri au mai bătut drumul degeaba, sufocate în geantă, şi au revenit neatinse.
 • Pasul următor este să îmi imaginez momente şi lucruri pe care le fac în vacanţă (plajă, sport, cină, vizitat etc) şi să pun pentru fiecare activitate câte o ţinută întreagă. Tot ce rămâne în plus mi-e clar că nu mi-e necesar.
 • Mă fixez pe o paletă de culori şi construiesc în jurul ei, alegând piese care merg combinate între ele şi care pot fi asortate cu uşurinţă în mai multe outfit-uri.
 • Pun încălţămintea pe fundul valizei şi lenjeria intimă de jur împrejur.
 • Mă asigur că umplu colţurile. Mult spaţiu poate fi irosit dacă nu umplem corect valiza.
 • Rulez majoritatea pieselor pentru a nu se şifona.
 • Lucrurile mai pretenţioase le întorc pe dos, împăturesc mânecile şi în felul aceasta vor călători în stare bună. 🙂
 • Iau cu mine întotdeauna cel puţin o jachetă, pentru că noaptea scad temperaturile, în caz că se strică vremea. Sunt confortabile, versatile şi nu sunt pretenţioase la împachetat. La fel, e bine să ai la tine și o pereche de blugi tot pentru cazurile de mai sus. Recomandarea se transformă în imperativ dacă stai la cort, pentru că nu ai unde să te ascunzi de frig.
 • Pun 1-2 eşarfe colorate. Ocupă foarte puţin loc şi le pot folosi ca turban la plajă ca să îmi protejez părul de soare, ca pareo pe plajă sau la gât pentru a înviora o ţinută.
 • O rochie colorată poate fi purtată în timpul zilei cu sandale romane, baleri şi ochelari de soare, iar seara cu platforme sau stilettos şi o bijuterie discretă.
 • La costume de baie nu mă zgârcesc! 🙂 Norocul meu că ocupă puţin loc. Măcar unul pentru fiecare zi. Şi uneori 1-2 în plus, ca să pot mixa bikini şi sutienele după bunul plac. 🙂
 • Tot ce ţine de beauty prefer să fie la 50ml sau mai puţin, pentru că am destul de multe produse „indispensabile” în zona aceasta. 🙂

Pentru statul la cort: 

 • Trebuie să iei cu tine un cort, desigur, alături de un ciocan, cu care să îl montezi, pentru că altfel ajungi să folosești pietre mai mari sau să cauți bezmetic un ciocan pe la vecini.
 • Sacul de dormit este patul tău. Dacă îl uiți acasă, va trebui să te învelești cu haine, prosoape sau să cumperi unul de pe litoral. Nu se poate dormi noaptea fără el.
 • Izolirul sau izoprenul fac somnul mai liniștit în caz că plouă sau e mai frig, pentru că nu mai simți pământul direct sub sacul tău de dormit.
 • O umbrelă.  Dacă iei cu tine o umbrelă mare de plajă, poți să aperi cortul de soarele de dimineață, mai ales dacă l-ai pus pe plajă, și să prelungești orele de somn. În plus, umbrela e utilă și dacă te prinde ploaia. Pe ploaie, dacă ai la tine o folie de plastic, poți salva toate bagajele tale de la a fi udate de apa care ar putea trece prin cort. Acoperi cortul pe timp de ploaie și nu mai ai scurgeri prin material.
 • Aparatul împotriva țânțarilor și pastilele fac noaptea mult mai liniștită, pentru că la mare este plin de țânțari, de regulă. Mai bine folosești protecție împotriva lor, decât să te scarpini apoi toată ziua din cauza pișcăturilor.

Nu te stressa prea tare cu pregatirea bagajului pentru vacanţa de vară, important este să ai cu tine un vibe bun şi să te distrezi!

 

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613