Ghid simplu pentru bărbaţi: Cum să te îmbraci bine şi să eviţi greşelile de stil

by

This post is also available in: English (Engleză)

 

 

Faptul că eşti mascul, ai voce groasă, prezenţă impunătoare şi două mii de ani de tradiţie daco-romană ţi-au detaliat cum “un bărbat trebuie să fie puţin mai frumos decât dracu’ ” nu te scuteşte de expunerea la ridicol.

Suntem oameni, venim în toate înălţimile, greutăţile, formele şi culorile, şi nimic din ceea ce e omenesc nu ne e străin. Asta nu e o scuză pentru lipsa igienei, pentru haine murdare sau şifonate, pentru eternii jeanşi purtaţi până la totala epuizare a materialului. Faptul că eşti un bărbat activ şi modern nu înseamnă că trebuie să neglijezi ţinuta. Nici că trebuie să fii cochet ca o duduie, dar o minimă atenţie e necesară.

O ţinută masculină corectă e ceva mai greu de obţinut decât una feminină, când vine vorba de stilul vestimentar. Şi nu pentru că bărbaţii ar fi mai nepricepuţi în alegerea garderobei decât femeile, în niciun caz nu sugerăm asta. Ci pentru că lucrează cu mai puţine elemente, care trebuie mai degrabă combinate corect decât salvate prin diverse accesorii. Dacă ai luat decizia să începi să te îmbraci mai bine, cu siguranţă ai căpătat, laolaltă cu hotărârea fermă, un val uriaș de emoție și o mică neîncredere inițială în forţele proprii, care poate fi, de asemenea, descurajatoare. Tot ce trebuie să faci însă e să ieşi din zona ta de confort, să adopti un mod de gândire diferit și să fii dispus să aloci ceva mai mult timp dimineaţa, în alegerea ţinutei.

 

Asigură-te că porţi haine pe măsura ta. Caută lucruri lejere, nu mulate, potrivite conformaţiei şi staturii tale. Asta înseamnă că jeanşii nu trebuie să fie largi, cămăşile nu trebuie să fie voluminoase şi îndesate inestetic în pantaloni, iar tricourile nu ar trebuie să semene cu un cort.
Când găseşti ceva care îţi place şi care se aşează armonios pe tine, nu ezita să cumperi mai multe perechi. Eventual altă culoare, poate un model asemănător sau din alt material. Până la urmă te îmbraci 365 zile pe an. 🙂
Nu te ascunde în modele învechite de jeans. Poate nu vrei să îţi iasă în evidenţă formele ca unei femei, dar cu siguranţă poţi găsi un model care să fie flatant siluetei tale. 🙂
Probează hainele în magazin, înainte de a le cumpăra.
Nu e o ruşine să-ţi duci la croitor costumele, pantalonii, cămăşile pentru modificări. Dimpotrivă. Vei arăta mai dichisit, iar ţinutele vor arăta cel mai probabil mai scumpe decât au fost de fapt.
Pliseurile mici la pantaloni pot să îţi ofere flexibilitate fără să îţi compromită ţinuta. Însă dacă sunt prea mari vor arăta ca un balon în jurul taliei şi vei părea mai scund.
Dacă eşti înalt şi slab asigura-te că hainele sunt pe măsura înălţimii tale. Dacă îţi cumperi haine XXL ele nu îţi vor fi doar lungi, dar vor adaugă cm şi în lăţime, de care cel mai probabil nu ai nevoie, ţinuta va fi una lăbărţată şi vei da impresia de neglijenţă.
Rulează mânecile la cămăşi, bluze, pulovere subţiri pentru un aer lejer. Crede-mă că nu interesează pe nimeni cum arată coatele tale. Însă ţinuta ta va deveni mai informală şi tu mai atractiv. Pe cuvânt! 🙂
Investeşte în cămăşi şi pulovere. În primul rând este un mod economic de a crea ţinute şi combinaţii diferite şi în plus, crede-mă că nu dai greş cu ele. Sunt extrem de sexy. 🙂
Sacoul. Nu îţi trebuie multe. Poţi să ai unul de calitate, care să îţi revoluţioneze garderoba. Să fie negru sau bleumarin închis, neapărat dintr-un material de calitate. Il poţi purta cu cămaşă, dar la fel de bine arată şi cu un t-shirt simplu şi jeanşi.
Dacă eşti în căutarea unui costum, dar nu eşti neapărat genul care poartă costume on a regular basis, poţi achiziţiona unul negru. Eventual unul navy blue. Acestea pot fi asortate cu cravate în diverse culori şi modele de cămăşi. Şi pot fi purtate în orice anotimp.
Hainele sport se poartă când faci sport. Atât. Doar dacă mergi spre sală, dacă ai ieşit de acolo sau dacă te afli acolo.
Îmbracă-te în straturi. Puloverele, jachetele, sacourile sunt piese clasice şi îţi vor duce practic stilul la un alt nivel.
Adaugă puţină culoare când şi când. Ieşi din rutina ta zilnică de negru şi bleumarin.
Îndrăzneşte să porţi imprimeuri pentru a da culoare şi personalitate unei ţinute care altfel ar fi banală. Singura condiţie este să le asortezi cu ceva simplu, uni.
Încearcă să achiziţionezi 2-3 piese noi în fiecare sezon. Le vei asorta cu cele existente şi în felul acesta ţinutele tale vor fi mereu actuale, clasice.
Mare atenţie la pantofi. Ei pot ridica sau distruge o ţinută. Deci trebuie să fie mereu impecabili.
Poartă sneakersi selectiv şi cu moderaţie. E adevărat că New Balance-ii sunt acum foarte la modă şi că sunt versatili şi arată bine şi cu sacou şi cămaşă, dar şi cu t-shirt. Totuşi, nu abuza şi păstrează-i pentru când faci sport.
Acordă importanţă şosetelor. Ele pot fi piesa statement a unei ţinute. Pot fi colorate, cu model, print etc.
Asortează-ţi cureaua şi pantofii. Ele trebuie să fie din acelaşi film.
Dacă e soare, alege o pereche de ochelari clasici. Nu dai greş cu ei.
Ceasul. Pentru zi alege un ceas casual care să meargă cu majoritatea ţinutelor. Eventual cu o curea metalică, una maro sau neagră din piele. Pentru seară alege un ceas elegant auriu sau argintiu, cu curea neagră din piele.
Cravata trebuie să îţi completeze ţinuta. Culoarea de bază trebuie să fie în contrast cu cămaşa, în timp ce o a două nuanţă din cravată trebuie să se asorteze cu ea.
Alege tunsoarea în funcţie de forma feţei şi asigurat-te că ai mereu părul curat şi îngrijit.
Când te tunzi, scapă şi de firele inestetice din nas şi urechi.
Igiena. Nu voi detalia subiectul, pentru că trăim totuşi în secolul 21 şi igiena ar trebui să fie de la sine înţeleasă. Câteva sugestii totuşi: când e foarte cald afară, consideră să ai un deodorant la tine. Dacă simţi că e nevoie, retrage-te discret la baie şi împrospătează-te (apă plus săpun plus deodorant). Nu folosi parfumuri puternice sau dulci, vei mirosi ca o cocotă – deloc sexy. Nu purta mai mult de o zi o cămaşă – asta e, bărbaţii transpiră mai mult ca femeile. Taie-ţi unghiile şi îngrijeşte-ţi mâinile – iubita ta îţi va mulţumi.

Nu este o ruşine să foloseşti produse cosmetice dacă tenul tău este unul cu probleme. La fel cum este absolut normal să îţi hidratezi pielea dacă această este uscată.
Nu uita că atitudinea contează!

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613