De la mitul placerilor sexuale, la regulile stricte din Palatul Toptaki

by

This post is also available in: English (Engleză)

 

Când intri în Palatul Topkapi din Istanbul şi îţi faci o idee despre cum era viaţa din interior devine greu să faci diferenţa dintre realitate şi fantezie erotică.  Circula diverse povesti despre Harem, de la mitul placerilor sexuale, la regulile stricte din Palatul Toptaki
Palatul Topkapi a fost una dintre cele mai importante reşedinţe ale sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani.
Complexul palatului este format acum din patru curţi principale şi câteva clădiri mai mici.
Trebuie să vezi curtea concubinelor, sala pentru circumcizie sau curtea mamei sultanului.
Fetele care au servit sultanii otomani au fost în majoritate nişte femei superbe din Caucazul de Nord. Femeilor musulmane le este interzis să fie concubine, aşa că aceste fete erau folosite drept sclave sexuale.
Erau în jur de 300 sau mai multe în interiorul complexului, la un moment dat.
Toate concubinele erau educate în mod corespunzător înainte că acestea să fie potrivite pentru a servi sultanului.
Povestirile despre Palatul Topkapi sunt destul de perverse, nu ştii dacă sunt ficţiune, sau cel mai probabil, un hibrid confuz între realitate şi ficţiune. Cum că eunucii sufereau diferite niveluri de castrare…că limbile le erau tăiate…că în general concubinele erau ţinute în cuşti de fier…că fetele mai rebele erau aruncate în Bosfor… 🙂 Cam astea-s poveştile despre viaţă de harem, pare-se.
Sultanul Ibrahim I, care a murit în 1648, pare să fi avut o obsesie pentru a găsi cât mai multe femei obeze, şi se zvoneşte că ar fi ordonat să fie înecat tot haremul sau de 280 de fete, ca şi capriciu.

Intrarea în harem este destul de ascunsă. În interior ajungi pe nişte coridoare cu gresie verde şi albastră şi apoi în încăperi mici mobilate cu canapele. Spaţiile sunt înguste, la fel şi camerele cu care comunică.

S-ar putea să fii perturbat de rămăşiţele acestei lumi pline de fantezie ciudată.
Şi mai sinistre mi s-au părut cele două camere cunoscute sub numele de colivii aurii, sau chioşcurile gemene. Ele sunt, probabil, cele mai spectaculoase dintre toate încăperile.
Când am ieşit din Palatul Topkapi îmi imaginam sultanul stând pe spate, cu o armată în jurul lui, gata oricând să îi satisfacă orice capriciu, lăfăindu-se într-un lux de neegalat.
Dar o fi fost el oare fericit?

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613