Ileana Vulpescu

by

This post is also available in: English (Engleză)

 

Într-o relaţie fiecare este sensibil la ceva. Impresii, cuvinte, senzaţii, iubirea diferă de la o poveste la alta.
Deşi toate vin şi trec, sufletul omului este imprevizibil. Nu poţi să ştii la ce se aprinde, la ce se stinge. E suficient să se aprindă dintr-o privire şi este suficient să se stingă dintr-o vorbă.

 
Ileana şi Romulus Vulpescu sunt dovada de netăgăduit că iubirii îi este îngăduit să se încăpăţâneze să existe pentru totdeauna.
Ileana Vulpescu este ca un ceasornicar priceput care desface capacul vieţii, separandu-i elementele constitutive, pentru ca mai apoi să le pună laolaltă astfel încât acestea să vorbească cititorilor.
34 de povestiri şi 3 texte dramatice, de atât a fost nevoie ca să aflu că proza Ilenei Vulpescu este dulce şi răcoroasă în acelaşi timp.
O avalanşă de trăiri şi senzaţii m-au încercat citind volumul de proză scurtă „Candidaţii la fericire”. M-am simţit cumva captivă într-un carusel: de la dragoste la ură, de la mândrie la tristeţe, singurătate, disperare, renunţare, fericire, agonie, extaz, plus o diversitate a tipologiilor umane, toate prezentate în aceste texte de proză scurtă.

 
Ileana Vulpescu : „Cred că există nebunia sentimentului. Sigur, nebunia asta nu poate să ţină o viaţă. Încet-încet nebunia se aşază, devine ca un cărbune care stă sub cenuşă. Important este cât durează. Sunt iubiri fulgerătoare, care, în general au fost sortite unei vieţi scurte. Şi chiar dacă au existat cupluri, nu se poate spune că momentul acela fulgerător a ţinut. Este nefiresc să ţină ceva care apare precum fulgerul. Fulgeră, dar nu fulgeră tot timpul! Fulgeră… o clipă, o secundă, un minut, apoi cerul devine ce a fost înainte. Nu se poate spune că focul de la început ţine tot timpul. Important este ce rămâne după ce focul acesta s-a stins.”

 

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609