Lagom- Secretul suedez al vietii bune

by

Despre secretul suedez al vietii bune

Fericirea, echilibrul perfect între sentimente şi muncă, între obligaţii şi îndatoriri, este mai evazivă ca niciodată.

Cred ca modelul de fericire trebuie să aibă un dram de mister, ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. Daca italienii vorbesc prea mult, spaniolii sunt prea expansivi, francezii sunt usor snobi, britanicii mănâncă prost, germanii nu râd suficient, Lagom pare reteta de fericire a nordicilor.Stil de viata sanatos si moderat, echilibrat cu Lagom

Lagom este despre echilibru, moderaţie, armonie.

Este un concept unde armonia și echilibrul sunt esențiale. Se refera la gasirea unui echilibru intre ce-ti place si lucrurile inutile din viata ta, combinat cu mai multa responsabilitate legata de mediul inconjurator.

  • Tine de micile plăcerii ale vieții pe care e bine să le cultivi fiindcă împreună provoacă o stare generală de bine.
  • Te ajută să pui în balanță ceea ce e cu adevarat important in viața ta, să nu lași serviciul să-ți acapereze toata ziua, să iei o pauză și să-ți reconsideri prioritățile.
  • Inspira moderaţie la masa, la locul de muncă, în îmbrăcăminte. ·
  • Lagom poate insufla un sentiment de mulţumire şi pace si este esenţa societăţii suedeze. Sa muncesti mai putin, dar mai eficient.
  • Lagom înseamnă să ai tot timpul grijă de sentimentele, de nevoile și de emoțiile tale. Asta înseamnă să plângi și să râzi cât de mult ai nevoie, fără să îți fie rușine de ceea ce simți și fără să te simți vulnerabil.
  • Lagom înseamnă să te oprești frecvent din cursul firesc al lucrurilor, să faci un pas înapoi și să privești lucrurile din afară.

Ca sa traiesti lagom uneori trebuie doar să recalibrezi aşteptările şi obiectivele.

Lagom

Moderaţia este conceptul central

  • Sa termini munca devreme deoarece este important să te dedici familiei, prietenilor şi propriilor interese.
  • La masă se consumă cât mai mult posibil produse de sezon. Adulții și copiii sunt obișnuiți să mănânce ceva dulce doar o dată pe săptămână.
  • In îmbrăcăminte şi în interiorul casei sunt preferate combinaţiile monocromatice şi sunt limitate la strictul necesar. Nu risipei, fără excese.  Se economiseşte unde este posibil.
  • Lagom este un stil de viață care promovează armonia. Celebrează sinceritatea, moderația și mulțumirea cu ceea ce avem. Inseamnă metaforic a fi jucător într-o echipă și a face lucrurile cu moderație, pentru binele echipei.

Cum sa traiesti Lagom moderat, sa fii fericit cu putin si sa ai echilibru

Chiar și Ikea a lansat proiectul Live Lagom, legându-l de sustenabilitate și de capacitatea de a trăi bine cu atât cât ai nevoie. Considerat cu valențe pozitive, lagom înseamnă să nu faci mai mult decât e necesar, să te concentrezi pe esențial, să știi când să te oprești.

 

Incearca si tu sa traiesti lagom, să înveți să fii recunoscător pentru ceea ce ai și să-ți stabilești un nivel realist de a fi mulțumit.

 

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613