Scortisoara si beneficiile ei pentru frumusete

by

This post is also available in: English (Engleză)

 

Scortisoara a fost si este folosita de secole in medicina chineza si ayurvedica pentru a alina dureri si afectiuni, ca de exemplu raceala sau indigestia. Aceasta mirodenie parfumata contine calciu, fibre, fier si magneziu, iar coaja ei contine uleiuri esentiale vindecatoare.  Combinata cu alte ingrediente naturale ca uleiul de masline si zahar brun, de exemplu, dau un amestec ideal piele.

Scorţişoara este aroma care face delicioasă orice cafea, prăjitură, bomboană sau ceai. Dar pe lângă deliciul din bucătărie, acest condiment magic face minuni şi… la exterior!

Datorită conţinutului său ridicat de calciu, fier, magneziu şi fibre, scorţişoara, folosită în forma sa de condiment sau ca ulei esenţial, are numeroase beneficii pentru frumuseţe, fiind un adevărat „produs cosmetic” natural!

Pe lângă gustul aromat pe care îl oferă mâncării şi prăjiturilor, scorţişoara poate fi utilizată şi în rutina noastră de frumuseţe, pentru măşti eficiente şi uşor de preparat în casă, dar nu numai.

Scorţişoara conţine calciu, fibre, fier şi mangan, uleiuri esenţiale şi are beneficii atât medicale cât şi terapeutice.
Iată câteva modalităţi surprinzătoare de utilizare:

  • Efect de mărire a buzelor. Pune puţină scorţişoară în balsamul tău de buze şi las-o să acţioneze câteva minute. Aplică apoi încă un strat de gloss sau ruj. Nu aplica scorţişoară pe buzele uscate, te poate irita.
  • Tratament pentru ten cu probleme. Având proprietăţi antimicrobiene, te ajută la curăţarea tenului. Poţi prepara în casă o mască din miere cu scorţişoară. Te scapă de puncte negre, coşuri şi în acelaşi timp hidratează tenul, oferindu-i un aspect sănătos.
  • Tratament pentru păr. O mască de păr pe bază de scorţişoară, ulei de măsline şi miere stimulează creşterea părului şi protejază împotriva mătreţii. Dacă ai scalpul sensibil poţi aplica masca doar pe lungime şi vârfuri.
  • Exfoliant natural. Prepară în casă un exfoliant natural din ulei de măsline, scorţişoară şi zahăr, pentru a îndepărta celulele moarte. Îl poţi folosi pentru faţă, pe tot corpul sau pentru călcâie, dacă ai pielea îngroşată.
  • O respiraţie fresh. Înlocuieşte guma de mestecat cu un pahar de apă cu puţină scorţişoară sau mestecă beţişoare de scorţişoară.
  • Vindecă răni uşoare. Având proprietăţi antiseptice scorţişoara acţionează împoriva bacteriilor şi ajută la vindecarea urmelor şi a rănilor.
  • Tratament anti-celulitic. Consumă cât mai multă scortioară în dieta ta zilnică, îţi purifică pielea şi te scapă de celulită. Foarte eficient este şi masajul cu ulei essential de scorţişoară şi cocos.
  • Autobronzant home made. Amestecă o lingură de scorţişoară şi o lingură de pudră pentru copii, la care adaugă puţină cremă hidratantă. Amestecă până obţii nuanţa dorită şi, folosind o pensulă, aplică auto-bronzatul obţinut pe toată suprafaţa feţei, sau ca blush-cremă. Dacă vrei „să te bronzezi„ pe întregul corp, foloseşte cantităţi mai mari de „ingrediente.

Indiferent de modalitatea de a integra scorţişoara în rutina ta zilnică, e bine să te asiguri înainte că nu eşti alergică. Testul îl faci foarte simplu, amestecând puţină scorţişoară cu miere şi aplicând pe braţ, aproape de cot. Dacă în câteva momente apar iritaţii, usturime sau înţepături, spală cu apă caldă zona.

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613