Trebuie sa faci cel putin o vizita la ferma de midii de la Dalboka

de

This post is also available in: English (Engleză)

 

Se spune că orice loc e minunat, dacă eşti în compania potrivită. Trebuie sa faci cel putin o vizita la ferma de midii de la Dalboka.
Fiind şi extrem de gurmandă, faptul că la Dalboka se dezvoltă, prepară şi servesc midii este un motiv în plus ca azi, în mijlocul săptămânii, să salivez încă după weekendul ce tocmai a trecut.
Iubesc fructele de mare. Atât de pasional le iubesc că uneori mă gândesc cum aş servi şi desert cu ele ca ingredient. ☺
După ce am degustat frigărui din midii tăvălite în cocos zic că aş putea bifa cumva această poftă că fiind satisfăcută.
Restaurantul Dalboka este specializat în cultivarea şi producţia de midii ecologic pure de la Marea Neagră. Adică stai la masă lângă apă şi le admiri “căsuţa” din apă, lângă tine. ☺
În afara faptului că sunt delicioase, midiile sunt alimente foarte sănătoase. Mai mult decât atât, sunt considerate a fi „bioindicatori” naturali, pentru că se dezvoltă numai în apele curate.
Se spune că zona de acolo este cea mai curată din toată Marea Neagră, iar moluştele sunt „cultivate” astfel ca să nu vină în contact cu nisipul şi să fie cât se poate de curate.
Faimosul restaurant este destul de ascuns de ochii celor aflaţi în trecere, nepretenţios, dar foarte primitor. Nu ai cum să ajungi din întâmplare acolo, să nimereşti pur şi simplu. Drumul până acolo îţi poate părea dubios, ai senzaţia că te duci în pustietate, pe o pantă abruptă unde cu greu încap două maşini. Cu toate astea, este mereu plin.
Şi dacă până de curând râdeam de Mari care pleca din Bucureşti să mănânce la Dalboka şi se întorcea acasă, acum când scormonesc în frigiderul aproape gol, la ceas de seară după o zi lungă, papilele mele parcă devin empatice cu roşcata mea. 🙂
Meniul este stufos şi bogat, însă nu întotdeauna găseşti şi în practică ceea ce este în meniu.
Porţiile sunt destul de mici, astfel că te sfătuiesc să comanzi mai multe feluri, ca să guşti câte puţin din toate.
Poţi plăti în leva, lei sau cu cardul. Ospătarii vorbesc binişor limba română, unii fiind chiar spirituali şi puşi pe glume.
Dacă după ospăţ mai poţi să te mişti, merită să faci o plimbare până la Cap Kaliakra şi până la plaja Bolata. Sunt foarte aproape şi priveliştea merită efortul.
Plaja Bolata este un loc unde bulgarii adoră să îşi etaleze bărcile, jet ski-urile şi echipamentul de wakeboard. Deci dacă ajungi acolo, este un must să mă iei cu tine! #justsayin

 

Nu sunt etichete 0 comentarii

Nici un comentariu.

Ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4552