Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

by

This post is also available in: English (Engleză)

 

 

Eu şi uleiul de cocos suntem cum era tatăl cu Windex-ul în “My Big Fat Greek Wedding” 🙂

Îl folosesc cam pentru orice, pentru că este una dintre cele mai versatile şi sănătoase substanţe.
Acest ulei tropical este bogat în grăsimi benefice, care aduc multe beneficii organismului.
Să-ţi spun de ce îl iubesc şi cum îl folosesc:
1. Pentru păr. Acest ulei nutritiv poate fi folosit ca o mască de păr, dacă vrei să încerci un tratament simplu acasă. Poţi să îl aplici călduţ pe păr înainte să te culci şi să îţi speli părul în dimineaţa următoare. Îţi lasă părul strălucitor şi mătăsos.
2. Pentru piele. Hidratează şi hrăneşte pielea în mod natural şi eficient. Proprietăţile sale naturale antioxidante ajută în stoparea ridurilor şi iritarea pielii.
3. Bun digestiv. Concentraţia ridicată de grăsimi benefice din uleiul de cocos îl face util pentru digestie. Proprietăţile sale antimicrobiene pot ajuta la diverse infecţii intestinale.
4. Sursă bună de grăsimi sănătoase. Peste 50% din grăsimea uleiului de cocos este acid lauric- aceeaşi substanţă prezentă în laptele matern. De fapt, uleiul de nucă de cocos este cea mai bogată sursă de acid lauric după laptele matern.
5. Focalizare şi performanţă mentală. Adăugarea de ulei de nucă de cocos într-o băutură consumată dimineaţa poate ajuta la îmbunătăţirea performanţei mentale toată ziua.
6. Hormoni. Utilizarea în mod greşit a diverselor tipuri de grăsimi poate face ravagii hormonale. Uleiul de cocos conţine grăsimi specifice, care susţin producţia naturală de hormoni a organismului.
7. Sistem imunitar. Acidul lauric are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale care îl fac benefic pentru sistemul imunitar.
8. Antioxidant & Antibiotic natural. Funcţionează ca un agent antimicrobian împotriva bacteriilor, ciupercilor şi virusurilor. o dietă bogată în ulei de cocos virgin ajută la reducerea stresului.
9. Ajută la scăderea în greutate. Uleiul de cocos poate ajuta în pierderea a până la 120 de calorii pe zi. De asemenea, scade şi riscul de boli de inimă sau alte afecţiuni, precum diabetul sau atacul cerebral.
10. Funcţionează împotriva bolilor neurologice. Acizii graşi din uleiul de cocos sunt studiaţi ca potenţiali agenţi terapeutici în boala Alzheimer. O altă aplicare terapeutică este în tratatea epilepsiei la copii.

 

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sites/hauteandheart.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4613